Spel tycks under alla tider ha fascinerat människor

Spel tycks under alla tider ha fascinerat människor. Arkeologer har under utgrävningar runt om i världen hittar spår av spel. Mycket har naturligtvis hänt under historiens gång. Idag bygger de allra senaste spelen på avancerad teknologi. Men spel som bygger på relativt enkla principer fortsätter vara populära. Ett sådant spel är Kendama, som fick sin nuvarande utformning i Japan. Spel i alla varianter – och från alla tider – hittar du i den välsorterade e-butiken Spelexperten.

Idag spelas Kendama runt om i världen. Under 1900-talets första hälft fungerade Kendama främst som en leksak för yngre barn, men sedan 1960-talet har spelet blivit alltmer tekniskt och allt mer sofistikerat. Issei Fujiwara, som designade det moderna Kendama-spelet, var 1975 med och bildade det japanska Kendama-sällskapet, en organisation som formellt bestämmer spelets regler.

Kendama hjälper dig att öva snabbhet och fingerfärdighet. För att bli en riktigt bra Kendama-spelare krävs en väl utvecklad koordination mellan öga och hand, en färdighet man har stor hjälp av i en mängd racketsporter och andra aktiviteter.

Man blir aldrig för gammal för att spela spel.

Hos Spelexperten hittar du de allra senaste spelen, liksom förstås även alla klassiker. Till den senare kategorin hör utan tvekan Kendama – ett spel som aldrig kommer kännas daterat. Kendama är ett spel man aldrig fullt ut behärskar. Man kan alltid bli bättre och lära sig nya övningar och tricks. Förmodligen är det en viktig orsak till spelets fortsatta popularitet.

Spelexperten erbjuder finfina priser och bra villkor. Frakten är alltid 49 kronor och du kan räkna med att få dina varor levererade 1-2 dagar efter inskickad beställning – förutsatt naturligtvis att postgången fungerar som den ska. Om du har funderingar kring specifika produkter eller har andra frågor så ska du inte tveka att höra av dig. Spelexpertens kundtjänst når du per telefon – 026-18 24 27 – eller via e-post, info@spelexperten.com.