Om du funderar på att skaffa ett kreditkort

Om du funderar på att skaffa ett kreditkort är ett första steg att skaffa dig mer kunskap om vad som krävs av din privatekonomi för att kunna skaffa ett VISA eller American Express. Det kan du göra genom att surfa in på hemsidan Bankir.se.

Bankir är en gratis informationstjänst som innehåller artiklar om lån och kredit. Där kan du läsa mer om vad det egentligen innebär att handla på kredit och hur återbetalningsvillkoren ser ut.

För många är det en säkerhet att ha med sig ett kreditkort, exempelvis om du skall ut på en lång resa. Genom att ha en kredit på ditt kort så vet du nämligen att du alltid kommer att kunna köpa det du behöver även om det saknas pengar i slutet av månaden.

Att skaffa ett kreditkort kan vara ett sätt att skapa en stadigare privatekonomi eftersom det ger dig möjlighet att betala när du har pengar och att köpa när du saknar pengar på kontot.

Samtidigt finns det såklart kostnader och risker med att handla på kredit. Du har kanske sett ”Lyxfällan” eller liknande TV-program och känner dig rädd för att kreditkortet skall stjälpa din ekonomi istället för att hjälpa den. Surfa in på Bankir.se för att läsa mer om vilka risker som finns med att skaffa ett kreditkort och hur du kan undvika dem.

För att kunna skaffa ett kreditkort så görs en kreditprövning av dig. Vad som kommer att bedömas i prövningen kan du läsa mer om genom ett besök hos http://www.bankir.se. Där förklaras exempelvis vad enkel kreditprövning innebär.