Kontaktlinser kan dels användas istället för glasögo

Kontaktlinser kan dels användas istället för glasögon, dels i kosmetiska syften (tonade linser är ett enkelt sätt att tillfälligt byta färg på ögonen). Utvecklingen har gått snabbt under senaste decenniet och idag finns det linser som kan korrigera de flesta synfel. Dessutom har linserna blivit bra mycket mer bekväma och man kan nu utan problem ha dem inne under längre perioder. Idag är det så att endast optiker kan tillpassa linser, men du behöver inget recept för att köpa linser. Detta har fått till följd att e-handeln har expanderat kraftigt och konkurrensen ökar. Generellt sett hittar du betydligt lägre priser på nätet än hos din lokala optiker. Utnyttja den skillnaden och spara pengar. Det kan röra sig om tusentals kronor per inköp. Behöver du hjälp med att sondera e-marknaden? Då kan du vända dig till Glasögoninfo. Vi finns på www.glasogoninfo.se och hjälper dig hitta de bästa erbjudandena.

De allra första kontaktlinserna togs fram redan under 1880-talet av den tyske läkaren och fysiologen Adolf Frick. Han använde sig av glas. Tyvärr var dessa linser både dyra och obekväma. Fricks produkt fick därför ingen större spridning. Det var först under 1940-talet, när man började använda plexiglas, som linser började produceras i stor skala och under kommande årtionde fick industrin sitt definitiva genombrott.

Idag är det främst mjuka linser som säljs i Sverige. För varje år som går upptäcker allt fler hur bekvämt och smidigt det är med kontaktlinser jämfört med konventionella glasögon. På http://www.glasogoninfo.se får du hjälp att hitta prisvärda kontaktlinser på nätet.