Hur tar man bort klister på trägolv

Har du fula golv? Kanske är det dags att ta bort din gamla, smutsiga och fula matta och bara nöja dig med originalgolvet. Kanske din matta kan avslöja en gömd skatt eller ett vackert hårt trägolv under. Men om din matta limmades på, kan denna vackra skatt behöva genomgå någon slags ”skönhetsbehandling”.

Du måste ta bort det första lagret av hårt, knaprigt lim innan du kan uppskatta dess naturliga skönhet. Med några verktyg och en hel del ledig tid, kan du ta bort lim på ett trägolv för att återställa det till dess ursprungliga skönhet för en mycket låg kostnad.

•           Vet du vilken typ av mattlim som användes? Vanligtvis är det antingen baserat lim som har en brunaktig färg, eller allmänt mattlim som har gult utseende.

•           Applicera antingen lacknafta eller limborttagning på limmet. Dessa kan köpas från en järnaffär. Följ instruktionerna på förpackningen.

•           Skrapa bort limmet med en spackel.

•           Använd trasa för att skrubba bort de envisa bitarna av lim som inte kan tas bort med din kniv.

•           När allt lim har tagits bort, låt golvet torka i minst 24 timmar, sedan kan du nu lägga på finish.

Kanske blev du lite nyfiken av innehållet i den här texten och vill veta mer om golvläggning. Det finns mycket att läsa om detta på www.golvläggning.com. Där hittar du mer att läsa och mycket information om ämnet. Behöver du hjälp kan du här komma i kontakt med professionella golvläggare. http://www.golvläggning.com/golvl%c3%a4ggning-stockholm/