För bakom Steven står den tidigare toppchefen inom Klarna, Jens Saltin, och hans affärspartner

Vilka var det egentligen som betalade för restaurangnotan igår? Den frågan slipper du och dina vänner att ventilera i framtiden. För appen Steven, som hanterar gruppbetalningar, kommer att göra det jobbet åt er.

Med Steven blir det klart och tydligt vem som betalat sin del. Appen, vars koncept är lika enkelt som genialt, kommer att presenteras för svenska användare under våren 2018. Och tiden är det tänkt att Steven också ska nå ut i Europa.

Förutom appens användbarhet finns den förmodade framgången också att söka hos upphovsmännen själva. För bakom Steven står den tidigare toppchefen inom Klarna, Jens Saltin, och hans affärspartner, den välkände och framgångsrike systemutvecklare, Fredrik Olofsson. Tillsammans har de två svenskarna skapat ett självklart komplement till Swish.

Jens Saltins karriär inom Klarna spänner över sju år. Den första rollen Saltin hade inom det expansiva företaget var som key account manager för Klarna mobil. Och genom årens lopp har Saltin haft flera uppsatta tjänster inom Klarna.

Saltin har även varit Head of Sales, i Sverige, landschef för Holland, expansionschef och landschef för Storbritannien. Förutom Klarna har Jens Saltin även arbetat för hedgefonden Rubicon, i Kalifornien, samt för Goldman Sachs, i London. Allt tyder nu på ytterligare en internationell framgång för Saltin.

För Steven är onekligen en app som förenklar vardagen för oss alla. Ladda ner appen Steven så fort som du får möjlighet. Men viktigt är också att du påminner dina vänner om att också göra det.

Steven gör att du för all framtid slipper att påminna dina vänner om uteblivna betalningar, något som kan kännas tämligen pinsamt att göra. Och du själv, för den delen, blir också påmind om ifall du skulle missat att betala din del av kakan.