Folsyra och ryggmärgsbrock

Hennes namn är Lisa. Hon gick aldrig på skoldanser och var aldrig ut på en dejt. Hon var en av de smartaste eleverna. Hon hade bekanta men aldrig riktigt haft någon bästa vän. Samtidigt som hon skrattar, gråter hon tyst i sin egen lilla värld. Flera år efter gymnasiet, hade saker och ting inte förändrats. Lisa föddes med ryggmärgsbråck. Hennes fall anses som allvarligt, vilket påverkar hennes förmåga att gå och har suttit i rullstol i hela sitt liv. Hon har varit i ständig kamp för att hitta en plats där hon skulle kunna passa in, där människor kunde se skönheten bakom hennes fysiska missbildningar. Det här är Lisas kamp och det kan bli din också.

Den underliggande orsaken till ryggmärgsbråck är fortfarande okänd fram till detta datum, men studier visar att otillräckligt intag av folsyra kan utlösa sjukdomen. Gravida mödrar som misslyckades med sina rekommenderade dagliga intag av folsyra riskerar att orsaka neuralrörsdefekter som ryggmärgsbråck på sina nyfödda. När barnet växer, kan de med svårt fall av ryggmärgsbråk utveckla förlamning och onormal känsla. Ett barn som föds med folsyrabrist kan ha outvecklad hjärna, ryggmärg, eller hjärnhinnor.

Folsyra finns i den mat vi äter, men det är lämpligt att ha ett extra oralt intag varje dag, eftersom det kommer att säkerställa att vi får i oss tillräckligt. Som tur är, har vi möjlighet att köpa vitamin online via www.folsyra.org . Nu kan vi ta steget till att få friskare barn. Ta tillskottet! Att vara proaktiv är alltid en tillgång, så agera nu! Gå vidare och besök webbplatsen och införskaffa din månatliga tillägg av denna viktiga B-vitamin. Om bara Lisas mamma hade tillräckligt med folsyra före och under graviditeten, skulle vi ha kunnat berätta en annan historia. Lisas liv är bra men det kunde ha varit bättre.