Börjar det bli dags att planera semestern?

Staden Bryssel har en något kluven karaktär. Här står det franska mot det flamländska, de anrika historiska mot det nya hippa och det nyskapande mot det konventionella. Den belgiska huvudstadens djupt liggande kontraster är förmodligen en viktig orsak till dess charm. I Bryssel hittar du förstklassig mat, en spännande kafékultur, Art Nouveau-arkitektur och en smältdegel av människor från världens alla hörn. Låter det spännande? Varför inte välja Bryssel som nästa resmål? Det är relativt billigt att flyga hit och det finns gott om prisvärda hotell. Läs mer om vad Bryssel har att erbjuda på http://www.bryssel.org.

Belgien är känt för sin öltillverkning. I landet produceras över 300 olika sorter. I Bryssel anordnas en special ölsmakningsrunda. Var dock noga med att boka långt i förväg. Endast 20 personer får plats per runda. Du får vara med och prova traditionell öl, exklusiva fruktöl, stark trappisöl samt en mängd över- och underjästa sorter från mikrobryggerier som bygger på tillverkningsmetoder som går långt tillbaka i historien. Exempelvis kan du smaka de fabulösa Lambic, Chimay, Faro, Orval, Adelardus Brune, Malheur Blonde, Bourgogne de Flanders och IV Seasons. Under öltouren får de dessutom chansen att besöka några av Bryssels mest traditionsrika etablissemang. Duktiga guider avslöjar hemligheterna bakom landet fantastiska öl.

Omkring 950 000 människor bor idag inom staden Bryssels gränser. Av dessa är nära 250 000 utländska medborgare. Bryssel är en genuint internationell stad som alltid tycks vara i rörelse. Den som en gång har haft förmånen att spendera några dagar där vill oftast komma tillbaka. Ge Bryssel en chans du också! På www.bryssel.org hittar du allt som hjälper dig planera en lyckad resa.